KESTÄVÄ KEHITYS

Tan Minh women raising thei voice
Ympäristö ja Kehitys ry on työskennellyt Tan Minhin yksinhuoltajanaisten kanssa vuodesta 1996. Pitkä ja menestyksekäs yhteistyö on osoitus kestävästä toimintamallista.

Kestävän kehityksen avain on paikallisten ihmisten sitouttaminen. Tan Minihn naiset ovat olleet mukana mikrolainaohjelmassa yli 10 vuotta. Pääoma on kasvanut noin viisinkertaiseksi. Se on onnistunut 100% takaisinmaksuprosentin ansiosta.

Ympäristö ja Kehitys ry on tarjonnut ryhmälle koulutusta useilla eri saroilla tuotanto-osuuskunnan toiminnasta Reiluun Kauppaan. Ompelukoneita varten on tarjottu erikoislainoja. Ompelukonelainan ottaminen on merkittävä taloudellinen sitoutuminen yksinhuoltajanaiselle.

Vuosien 2007-2008 koeajan jälkeen Tan Minhin yksinhuoltajanaisten tuotanto-osuuskunta hoitaa silkkimakuupussituotannon itsenäisesti. Ympäristö ja Kehitys ry hoitaa myynnin ja markkinoinnin Euroopassa.

Maanviljely on edelleen ryhmän päätoimientulonlähde. Liiketoiminnan kasvaessa ompelijoiden ryhmää laajennetaan. Vuonna 2010 ompelukonelainoja on tarjolla kolme lisää. Tällä hetkellä makuupussit ommellaan seitsemän koneen ja 14 naisen voimin.

Tuotanto-osuuskunnan tavoitteena on Reilun Kaupan sertifiointi. Saadakseen sertifioinnin on osuuskunnan aktiviteettien oltava jäsenten päätoimentulonlähde. Siihen tulee vielä menemään joitakin vuosia, mutta prosessi on käynnissä! Tutustu Reilun Kaupan periaatteisiin Tan Minhin näkökulmasta.